Mijn werkwijze

Contact
Neem contact met me op via het contactformulier of bel 0619180666. Zoals je kunt begrijpen ben ik telefonisch moeilijker te bereiken vanwege de rijlessen.

Proefles
Zodra we elkaar gesproken hebben kunnen we een proefles inplannen. Deze is geheel gratis. En wel om de volgende reden: gemiddeld duurt het behalen van een rijbewijs 45 uur. Hoe fijn is het dat je van te voren weet met wie je deze lesuren te maken krijgt? Mocht de proefles je niet bevallen, dan kun je zonder dat je kosten hebt gemaakt op zoek naar een andere rijschool. Na de proefles krijg je van mij de introductiemap mee, daarin staat alles wat we besproken hebben zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen.

We gaan van start
Als je je rijlessen bij mij wilt komen volgen schrijf je dan hier in.
Geef aan me door wat je wensen zijn, losse lessen of een pakket. Graag verneem ik dan ook van je wanneer je kunt lessen, doordeweeks of in de avonden/zaterdag (scholieren). Alles is mogelijk. We plannen dan meteen de eerste les in, tenzij er een wachtlijst is. Ik haal je thuis of op een ander tijdig afgesproken adres op en zet je thuis of een ander adres weer af. Let op! Het kan zijn dat er na jouw les, nog iemand anders lest, die jou naar huis brengt. Dus soms ben je iets langer onderweg. Iedere keer aan het einde van de les maken we een nieuwe afspraak voor de volgende les.

Voortgangsrapportage in PlanGo
Ik werk met de app PlanGo. Als je bij mij lest ontvang je een activatiecode voor deze app. Deze app voorziet je van: je vorderingen, je lesoverzicht, je betaalde/onbetaalde facturen.

Gratis theoriecursus 
Theorie leer je zelf! Ik ben te klein om theorielessen te verzorgen. Het aanvragen van een theorie-examen regel je zelf op mijncbr.nl. Je ontvangt nadat je van start bent gegaan met je rijlessen van mij een mailtje met daarin een gratis theoriecursus die je nodig hebt voor je opleiding.

Gezondheidsverklaring en machtigingen
Op mijncbr.nl regel je ook je gezondheidsverklaring (regel dit meteen zodra je begint met lessen!) Hier regel je ook het machtigen van de rijschool voor het aanvragen van een tussentijdse toets en een praktijk examen. Hiervoor heb je een DigiD account met sms controle nodig. Heb je deze niet? Wacht dan niet te lang met aanvragen, want dit kost tijd!

Afzeggen 
Voor mij is het onbegonnen werk als je een les kort van tevoren afzegt. Ik krijg dit uur dan niet meer opgevuld en loop inkomsten mis. Daarom hanteer ik de volgende regel: bij lessen die niet minimaal 24 uur van te voren zijn afgezegd, breng ik het volledige bedrag in rekening.

Flexibiliteit
Dit zijn mijn lestijden: maandag 9.00-14.15 en van 18.00-22.00, dinsdag 8.00-18.00, woensdag van 9.00-12.00 en van 18.00-22.00, donderdag van 9.00-14.15 en vrijdag van 9.00-14.15. Let op: tijdens de schoolvakanties wijken deze tijden af.

Vakantie
Omdat ik een kleine zelfstandige rijinstructeur ben, wordt er tijdens mijn vakantie geen vervanger geregeld. De praktijk leert dat mijn klanten dit juist als zeer prettig ervaren. Per jaar heb ik 6 weken vakantie, 1 week in het voorjaar, 3 weken in de zomervakantie en 2 weken tijdens de feestdagen in december.

Ziekte 
Mocht het gebeuren dat ik langdurig ziek thuis kom te zitten, dan zal ik bij ziekte langer dan 1 week voor vervanging zorgen.

Tussentijdse toets
Je tussentijdse toets zal worden gepland op ongeveer 75% van je opleiding. Bij de tussentijdse toets bekijkt de examinator hoe het gesteld is met je bijzondere verrichtingen, waarvoor je een vrijstelling kunt verdienen. Als deze voldoende zijn hoef je ze dus niet nogmaals uit te voeren bij je praktijkexamen. Het voordeel van een tussentijdse toets is dat je al een keer ervaart hoe het er aan toe gaat bij het Cbr. Dit kan een hoop zenuwen voor het praktijkexamen besparen. Afhankelijke van de wachttijden bij het Cbr plan ik ook meteen het praktijk examen in.

Mocht bovenstaande uitleg toch nog vragen onbeantwoord laten, schroom dan niet om contact met me op te nemen.